MODALITATI DE PLATA A DREPTURILOR

 

 

Pensionarii pot primi drepturile banesti cu titlu de pensie sau indemnizatiile prevazute de legile speciale, in conturi curente sau de card la urmatoarele banci:

 

UNICREDIT BANK S.A.

BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.

LIBRA BANK S.A.

BANCA TRANSLIVANIA S.A.;

BANCA ROMANEASCA S.A.

ALPHA BANK S.A. BANK ;

PATRIA BANK S.A.

CEC BANK S.A.

CITI BANK S.A.

COOPERATIVA DE CREDIT

MARFIN BANK S.A.

ING BANK

B.P. ISRAEL

PROCREDIT BANK S.A.

OTP BANK S.A.

PIRAEUS BANK S.A.

BANCA COMERCIALA ROMANA

RAIFFEISEN BANK S.A.

GARANTI BANK S.A.

INTESA SANPAOLO BANK

Institutiile bancare deschid conturi in baza solicitarii personale a pensionarului, a reprezentantului legal sau dupa caz a mandatarului.

 

La deschiderea contului pensionarul trebuie sa se prezinte cu decizia de pensie sau cu cuponul de pensie si buletinul de identitate.

Banca va confirma si va inscrie pe cererea adresata CJP, codul IBAN si denumirea unitatii bancare la care este alimentat contul.

Cu cererea completata de banca , pensionarii se vor prezenta la registratura generala, ghiseul nr.14 parter al C.J.P. Braila , pentru depunerea acesteia.

 

Din  luna aprilie 2008 a fost semnata Conventia privind plata prestatiilor in strainatate cu Citibank Romania S.A.

Citibank Romania S.A. ofera servicii bancare aferente platii in strainatate a pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale pentru pensionarii care nu au domiciliul in Romania, schimbul valutar in euro, dolar sau lira sterlina facandu-se la cursul de schimb in data efectuarii tranzatiei, respectiv dupa data de 20 ale lunii.

Moneda in care se achita pensia este la latitudinea beneficiarului.