PRECIZARI REFERITOARE LA DEPUNEREA DOSARELOR DE PENSIE CU CONTRIBUTII CONFORM PREVEDERILOR OUG NR. 163/2020 (cumparare de vechime)

In atentia persoanelor care au incheiat contracte de asigurare sociala in baza OUG nr.163/2020 cu plata retroactiva a contributiilor de asigurari sociale si care doresc sa depuna dosar de pensionare pentru limita de varsta.

Guvernul, prin intermediul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Casei Nationale de Pensii Publice, gestioneaza in mod eficient aplicarea prevederilor OUG nr.163/2020.

In acest moment ne aflam in plin proces de aplicare a prevederilor acestui act normativ, astfel ca persoanele care au incheiat astfel de contracte pot beneficia de recunoasterea perioadelor de asigurare in scopul deschiderii drepturilor de pensie de limita de varsta, urmand ca, dupa depunerea dosarului de pensionare, sa primeasca decizia de pensionare in termen de maxim 45 de zile.

Avand in vedere ca informatiile privind stagiul de cotizare realizat in baza unui astfel de contract de asigurare vor fi preluate automat din modulul informatic dedicat acestei activitati, nu este nevoie de eliberarea unei adeverinte care sa faca dovada perioadei asigurate, aplicatia informatica pentru implementarea acestui act normativ urmand sa fie functionala in scurt timp iar beneficiarii nostri vor primi drepturile de pensie care li se cuvin.