MODALITATI DE PLATA A DREPTURILOR

 

 

Potrivit prevederilor art.1 din OUG nr. 69 din 13 septembrie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, pensia se plateste personal titularului, mandatarului desemnat de acesta prin procura speciala sau reprezentantului legal al acestuia, in functie de optiune, prin mandat postal, cont curent sau cont de card, in conditiile negociate prin conventiile incheiate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale cu Compania Nationala Posta Romana - S.A., respectiv cu banci.

Pensionarii pot primi drepturile banesti cu titlu de pensie sau indemnizatiile prevazute de legile speciale, in conturi curente sau de card la urmatoarele banci:

 

BANCA COMERCIALA ROMANA;

BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE;

BANCA CARPATICA;

BANCA PROCREDIT BANK S.A.;

BANCA TRANSILVANIA SA;

CEC BANK ;

BANCPOST SA.

INTESA SANPAOLO;

LIBRA BANK S.A.;

RAIFFEISEN BANK;

ROMANIAN INTERNATIONAL BANK;

ATE BANK

VOLKSBANK

OTP BANK

PIRAEUS BANK

UNICREDIT TIRIAC;

ALPHA BANK ROMANIA S.A.;

BANCA ROMANEASCA S.A.;

GARANTI BANK;

MILLENIUM S.A.;

ING BANK;

Institutiile bancare deschid conturi in baza solicitarii personale a pensionarului, a reprezentantului legal sau dupa caz a mandatarului.

 

La deschiderea contului pensionarul trebuie sa se prezinte cu decizia de pensie sau cu cuponul de pensie si buletinul de identitate.

Banca va confirma si va inscrie pe cererea adresata CJP, codul IBAN si denumirea unitatii bancare la care este alimentat contul.

Cu cererea completata de banca , pensionarii se vor prezenta la registratura generala, ghiseul nr.2 parter al C.J.P. Braila , pentru depunerea acesteia.

 

Din  luna aprilie 2008 a fost semnata Conventia privind plata prestatiilor in strainatate cu Citibank Romania S.A.

Citibank Romania S.A. ofera servicii bancare aferente platii in strainatate a pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale pentru pensionarii care nu au domiciliul in Romania, schimbul valutar in euro, dolar sau lira sterlina facandu-se la cursul de schimb in data efectuarii tranzatiei, respectiv dupa data de 20 ale lunii.

Moneda in care se achita pensia este la latitudinea beneficiarului.